Lida säteri

Och så blev det äntligen dags för ett nytt blogginlägg! Gods & Gårdars oktobernummer inleds med artikeln om Lida herrgård i Södermanland, ett tjusigt hus som jag tidigare bara skymtat bortom en lång allé när jag kör på väg till Stockholm. Här kommer lite smakbitar från färgstarka Lida. Hoppas ni kommer läsa artikeln! 

Lida herrgård ligger på en höjd omgiven av stora bokträd och lönnar och med utsikten över en lång allé. Jag var där och fotograferade en vacker septemberdag och lärde känna Margareta Segerlund, som älskar blommor och har krukväxter överallt, både ute och inne, och som har en stor kärlek till färgstarka tapeter.  

Bakom Margareta skymtas en av de två stora flyglarna. I båda flyglarna huserar söner med sina familjer, och i rättarbostaden bor en annan son, medan en dotter har ett hus en bit längre bort. Sammanlagt har Margareta och hennes make Seppo sju barnbarn boende på gården och gemenskapen är stor. Härligt! 

Margareta är varken rädd för färger eller kontraster och har blandat inredningen efter eget tycke och smak, med målet att hemmet ska kännas inbjudande och trivsamt. I rummet nedan syns tapeten Baroque från Versace och kuddarna kommer från Jerns rum i Mariefred och Oscar & Clotilde

En påfågelprydd tapet från Byron från Cole & Son pryder väggarna i stora salongen, som egentligen består av två stora rum. De två oysterfåtöljer är köpta på JS home elements och den den blå tavlan på väggen är en av Margaretas egna skapelser. Spetsöverkastet i gästsovrummet nedan kommer från Sera of London. och tapeten heter Tulipani-Graphite och kommer från Designers Guild.

Det var en rolig och rätt utmanade uppdrag att fota Lida och jag är så nöjd med resultatet. Läs historien och se gärna mer från Margaretas färgstarka hem i Gods & Gårdar nr 10. Margareta är även flitig på Instagram där hon får mycket uppskattning för bilderna från sitt hem. Följ  gärna Margareta här!

Så härligt med höst! Nu ska jag hitta lite mer ro till att göra blogginlägg och nästa inlägg kommer handla om när jag var på Lida första gången, då för att fota deras fina pool. Vi hörs snart!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *