Halloween på Ekolsund

Förra helgen var jag på Ekolsunds slott för att fotografera. Kul nog sammanträffade det med att festfixaren och kompisen Johan Petré ordnade halloweenfest på slottet. Så härligt att kunna förena nytta med nöje!

Jag ville framför allt få till lite fina höstbilder innan vintern tar över och kommer att fokusera på det invändiga vid ett annat tillfälle. Solen tittade fram ibland och det blåste nästan storm. Alla prickarna i luften är löv som for omkring. 

Jag bodde över på det charmiga värdshuset från 1700-talet, som var jättefint renoverat. I mitt badrum fanns ett stort kopparbadkar som jag var tvungen att prova. Extra skönt efter en blåsig eftermiddag ute i parken.

Johan Petré  är taggad inför kvällen och ser till att allt är klart innan gästerna kommer. Johan driver PETRÉ EVENT & PR  och har såklart kolla på läget. Bakom syns fågelsalen, vars vackra väggar är målade av kunglig hovmålaren Lars Bolander.

Förutom Johan kände jag ingen, eller kände i alla fall inte igen något. Alla hade klätt ut sig fantastiskt bra! Bilderna av gästerna är tagna av Cecilia Liljeton, som tar många av bilderna i Svensk Damtidning. Fantastiskt rolig kväll!

Många vet att Ekolsund en gång på tiden var Gustav III:s favoritresidens, men inte lika många vet att Ekolsund har ett arboretum. Med arboretum menas ett område med en samling av olika vedväxter, främst träd som odlas för vetenskapliga syften, rekreation eller andra ändamål. Ekolsunds arboretum är den största privata anläggningen i Sverige och en av de största i hela landet, med över 400 arter, vilket kan jämföras med snittet på 30 arter i landet. Imponerade!

En annan sak som är imponerade är Ekolsunds alléer, som utgör en viktig del av slottsområdet. I dagsläget finns 13 alléer med ca 1400 alléträd. Fantastiskt!

Efter en trevlig frukost på värdshuset hann jag säga hejdå till Elin Nyfjord, som klätt sig lite extra fint då hon strax ska ge en guidad visning av slottet. Kul!

Läs gärna mer om Ekolsund på ekolsundsslott.se

Happy Halloween!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *