En svalkande oas

Drömmer du om att ha en egen pool? Det gjorde Margareta Segerlund på Lida herrgård. Hon ville ha en plats som skulle föra tankarna till sydligare breddgrader. Hemma, fast ändå i Toscana. Visst lyckades hon bra! 

Margareta skapade en mötesplats där  hela familjen, med barn och barnbarn, kan umgås och uppleva en känsla av semester, utan att behöva resa bort. Hon valde tomtens vackraste utsikt som plats. 

Margaretha har själv ritat poolhuset, som har ett sluttande sedumtak med blommor som skiftar mellan rosa och gult. Huset har ett ordentligt kök och även en inomhusgrill, så att vädret inte ska behöva sätta stopp för sensommarmiddagarna.

Poolen heter Folkpool Classic och har en stomme av trä och en stenklädd sarg. Egentligen ville Margareta ville ha kakel i poolen, men hon insåg att det skulle bäddar för problem med vårt klimat, så det fick bli fick en liner från Folkpool istället. Pooldäcket består av komposittrall, som är ett miljövänligt och underhållsfritt byggmaterial.

Området runt poolen på Lida ligger öppet men flera rum har skapats med hjälp av sittplatser och växter som bougainvillea, lavendel, olivträd samt stora pelargoner i terrakottakrukor. Två loungegrupper har fått behaglig skugga av paviljonger i smidesjärn. 

Hoppas ni läste och tyckte om min artikel om poolen som publicerades i Gods & Gårdar i somras. Vill du läsa om när jag byggde min egna pool så klicka här. 

Poolen och poolhuset placeras på lagom avstånd från herrgårdshuset och de två flyglar, med en fin promenad genom äppelträdgården, så att herrgårdsmiljön inte skulle störas. Margareta fullt med krukväxter, både inne och ute, och jag undrar hur hon hinner med att vattna.

Vill du läsa mer om säteriet och se Margaretas spännande inredning så klicka här! 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *