Drömmen om slottet

Tisdagen den 29 oktober medverkar jag på TV i första avsnittets av “Drömmen av slottet”. Den nya säsongen av det populära programmet kommer sändas på Sjuan klockan 21:00 och från 02.00 i TV4 play. Det ska bli så spännande att se!

 

Agnes och Stefan Lätt förälskade sig i ett brand -och och fuktskadade slott som såldes som eventuellt rivningsobjekt. De lämnade sitt hem i Miami och flyttade till Östergötland för att med mer eller mindre med egna händer rädda slottet.

Modigt, galet och såklart spännande. Ett tv-team har fått följa Agnes och Stefans resa och första säsongen blev en stor succé. När det i våras var dags för att spela in nästa säsong fick jag frågan om jag kunde tänka mig att medverka i ett avsnitt, i egenskap som mig själv, för att bedöma om jag kunde tänka mig att göra ett reportage om slottet.

Kul tänkte jag och körde den dryga två timmars långa färden, utan att riktigt veta vad jag hade att vänta mig eller vad som förväntades av mig. Jag mötes av ett tv-team och av en byggarbetsplats, och av ett lättsamt och varmt par.

 

Det kände lite konstigt att ha ett antal kameror riktade mot mig när Agnes och Stefan tog med mig runt i byggnaden, men mitt intresse för gamla hus och renoveringar tog strax över. Vissa rum var mer eller mindre färdiga, medan de flesta hade massor kvar. Vi fikade och hade trevligt och jag försöker ge dem lite råd, och självklart svara på frågan om ett framtida reportage. Det ska bli roligt att se hur det sedan klippts ihop!

Slottet och parken uppfördes 1868 av det nygifta paret Hugo Beijer och Anna Amalia Posse och är ritat av Helgo Zetterwall, en av 1800-talets mest framstående arkitekter. Från börjar var det inte ljusblått, men Agnes vill förverkliga sin egen slottsdröm, och då fick det bli ljusblått. Paret kämpar sedan vidare under sommaren och för några veckor sedan var jag där igen, för att medverka i det sista avsnittet. Då var det kalas och underhållning och betydligt mer i ordning. Hoppas ni kommer följa serien!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *