Vår i Paris

Jag hade just skrivit sista meningen om förra helgens glada resa till Paris när jag fick syn på en ofattbar bild på nätet – Notre Dame i lågor! Resten av kvällen gick åt till att följa den förfärliga händelsen via olika nyhetskanaler. I dag har jag torkat tårarna och känner att Paris, världen och även stora delar av Notre Dame kommer överleva katastrofen.

Här kommer en liten blick från den härliga helgen i älskade Paris!

Jag bodde mitt i hjärtat av Saint-Germain-des-Prés, ett område jag tyckte mycket om och där jag delvis bodde som ung. Vyn är från  Hotel de Buci, ett litet charmigt och prisvärt hotel med härligt läge mitt i mitt gamla hemkvarter där inte mycket har förändrats.

cof

Hälsokostbutiken på hörnet finns kvar och platsen där jag brukade parkera min skoter är sig lik, förutom att det dykt upp en vacker blomsteraffär strax intill. Det var så härligt att bara gå omkring och njuta av nostalgin.

ptr
dav

Såklart blev det besök på både Café de Flore och Brasserie Lipp, två favoriter som fortfarande håller, samt ett flertal fika och luncher i solen. Jag hade ofta sällskap av min väninna Ardina Strüwer som också bott länge i Paris. Vi strosade längst gatorna och njöt av stämningen och alla vackra vårblommor.

dav
dav
dav

cof
cof
cof

För att vidga vyerna något begav vi oss en sväng till kvarteret Le Marais som är Paris äldsta och ligger omgivet av Beaubourg, République och Bastille. Le Marais är livligt fyllt av caféer och små butiker, men även om det är mysigt så tycker jag om att återvända till Saint Germain snart igen.

Sista dagen blev det en härlig promenad från Saint Germain och genom Jardin des Tuileries till Hotel Costes i Paris första arrondissement. En promenad som belönades med en underbar lunch och en magisk Pavlova.

Spännande inredning och sanslöst god mat på Hotel Costes.

Dags att promenera tillbaka för att hämta väskan på hotellet  och bege sig till flygplatsen. Telefonen ringer och en kär vän undrar om vi hinner ta en kaffe innan jag åker. Kära Paris, jag måste helt enkelt komma tillbaka snart igen!

Innan jag hunnit packa upp väskan hade Ardina och henner bror Marcel Sterner Strüwer vernissage i Stockholm. Jättekul att se Ardina så snart igen och att få se hennes fotografier och Marcels kollage.

Ardinas och Marcels konst finns att beskåda dagligen på Oscars mäkleri på Storgatan 29 i några veckor till.

Det har varit så skönt att få lite vårvärm och inspiration i Paris. och nu hoppas och tror jag värmen är på väg hit. Det ser ut att kunna bli en riktigt fin påsk. Kram så länge!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *