Vinterland

Äntligen kom snön jag önskade till de exteriöra bilderna till nästa säsongs julreportage. I helgen sken solen och barnen fick ställa upp på bild, vilket resulterade i en hel del bus. Det blev många fina bilder med klarblå himmel, som jag kommer att spara till Gods & Gårdar, men här kommer några bilder av prästgårdens omgivning tagna igår.  Visst är det vackert med glittrande snö och Falu rödfärg!

Längs långsidan syns en tillbyggnad som är relativt modern. Det är ett hemlighus som byggdes på 30-talet till de konfirmander och prästlärlingar som bodde i stugorna. Där inne går det att sitta på rad och det finns till och med något som måste vara tänkt som en dusch, fast utan vatten.

Kuskbostaden och bagarstugan tävlar om att ha högst skorsten.
Den söta och nyrenoverade stallbyggnaden från 1920 har fått dörrarna målade i kromoxidgrön linoljefärg. Läs mer om renoveringen här.

Bakom Zorro syns att en del av skogen har glesnat och släpper igenom mer ljus. Det är barkborren som varit i farten och ett antal granar har behövt avverkats. Det varma sommaren har tyvärr varit gynnsam för den stygga insekten.

Jag vill helst spara min lilla skog och låta den vara helt naturlig, men en massa döda granar ser inte kul ut. Dessutom sprider sig insekterna och risken är stor att jag måste ta ner betydligt fler. Sjukdomar i träd är ett ständigt återkommande problem.

Läs gärna här om när mina fina träd framför huset fick almsjukan och sågas ner.

Min gamla favorittall står i alla fall kvar, liksom de två gigantiska cypresserna som gör det omöjligt att fotografera huset framifrån, i alla fall om syftet är att man ska se huset. Och här är ingen som det skottat trappan, utan man få helt enkelt gå runt där traktorn har plogat. Så här mycket snö har det inte varit på flera år. Lite besvärligt, men hoppas ändå det får ligga kvar ett tag till!

Vill du se hur mitt hus såg ut innan cypresserna stod i vägen, så klicka gärna här!

2 thoughts on “Vinterland”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *