Vintervardag

Dagarna är fortfarande korta och det gäller att passa på att utnyttja de få soltimmar som erbjuds. Hemma på prästgården står julgranen och en hel del julpynt kvar. Jag försöker fota bilder till ett julreportage och det känns lyxigt att jobba hemma och kunna plocka fram kameran när tillfället plötsligt ges.

När solen väl kommer fram ligger den lågt och kastar långa solkatter som ger massor av knepig ljuskontrast. Samtidigt gäller det att vara snabb med att hitta en vinkel och se till att allt står i ordning.

Det blir mer levande med människor och djur med på bilderna. Barnen vägrar oftast och kissen Boris ställer inte upp. Men då och då, när det passar honom, kräver han istället att få vara med. Labradoren Kimchi sitter snällt stilla där jag ber henne, men får rätt snart ett plågat uttryck i ögon. Och så försvinner solen. Det är inte lätt att ta en bra bild.

Men hur kan man ta en seriös bild med dessa knasiga djur.

På något sätt behöver jag också själv vara med på bild, så när min väninna Carina Edwards kom på besök fick hon snällt ställa upp och hålla i avtryckaren, med mycket blandat resultat. Knepigt att vara model, stylist och fotograf på en och samma gång.

Nu får jag snart känna att jag gjort så gott jag kan med interiörerna och istället fokusera på att få till fina bilder utvändigt av prästgården, förhoppningsvis med både snö, sol, barn och hästar. Söta lille Zorro kommer i alla fall säkert ställa upp.

I dagarna har Lovisa och jag har haft glädjen att besöka lille Mylo, en nio veckors bichon frise, och hans matte Oona Lagercrantz.  Oona har sina rötter i LA och tillsamman med sin familj är hon nyinflyttad på Österby gård som inte ligger långt ifrån mig. Efter att ha följt min blogg tog hon kontakt och tycket vi skulle träffas. Vilken bra ide!

Vilket fint hem och vilket fantastiskt läge!  Och så roligt att lära känna Oona och hennes familj! Det kommer att komma mer på bloggen om henne och Österby framöver.

Tre lantisar på vift. Jag, Carina och Oona träffades sedan i Stockholm, och det lär bli fler tillfällen. Vi hörs snart igen!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *