Vi i Femman

Förra veckan vann Lovisa och hennes klass den Sörmländska kvartsfinalen i tävlingen Vi i Femman. Så roligt för henne och  klasskamraterna, fröken Cecilia och hela Gillberga skola. I morgon är det dags att se om de kommer att gå vidare. Jättespännande!

Klockan är halv tre och solen håller på att gå ner framför Gillberga skola, en liten landsortsskola som är en av få skolor som rullar sina egna köttbullar och bakar sitt eget bröd. Här går ca 110 elever och just nu är spänningen stor, för det är stort att vara en av de åtta klasser i P4 området som blivit uttagna till att tävla i radiohuset i Eskilstuna.

Förberedelserna innan direktsändning är mycket pedagogiska och Lovisa är mer taggad än nervös, trots att den konkurrerande klassen är många fler och kommer från en skola som varit med flera av gånger innan.

Klassen vinner som ett lag och förlorar som ett lag, men ansvaret ligger dock övervägande på att klassens två representanter svarar rätt. Klokt nog får föräldrar inte sitta med i direktsändningen, för de har så svårt att hålla tyst.  Vi fick sitta i ett rum strax intill och lyssna, flämta och tjoa. Och det avslutades med jubel!

Lovisa och Emil Killiner visar segerleendet på radions Instagramsida. Tillsammans ledde de hela matchen med en liten marginal och spänningen var olidlig, men slutligen blev det en vinst med ett välförtjänt poäng! I morgon torsdagen den 31 kl 17.00 är det dags för semifinalen, så håll tummarna och lyssna gärna på P4 Sörmland.

Lovisa vilar sig i form inför semifinalen. Det går inte att plugga sig till svaren och hon vet inte alls vilka frågor som kan komma. Det är bara att följa nyhetssändningarna och hoppas att allmänbildningen täcker de frågor om dyker upp.

I helgen var jag uppe och njöt av ett vackert och snötäckt Stockholm. Jag gjorde ett kort besök på Nationalmuseet och konstaterade att jag måste gå dit snart igen, och då ta betydligt mer tid på mig. Så mycket vackert att se.

Hemma på prästgården är det också fint och det är så härligt med snö. Nu väntar jag bara på att lite sol ska komma fram, så att jag kan ta mängder av vintriga bilder utomhus. Önskar er alla en fortsatt fin vecka!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *