Kulturdagarna på Lundsberg

I helgen var det Kulturdagarna på internatskolan Lundsberg. Det blev två roliga och intensiva dagar med fantastisk underhållning från ungdomarna, god mat och  massor av trevliga möten med lärare och andra föräldrar. Adrian överraskade oss med att ha skaffat en ny frisyr, eller snarare en obefintlig frisyr, vilket var resultatet av att en lätt frisering av en kompis som gick lite snett. Tur det kommer växa ut snabbt! 

Adrian visar upp sitt elevhem Björke, med korridoren fyllt av porträtt, bland annat på hans pappa och farfar och lustigt nog bor han i samma rum som hans pappa en gång bodde. Pappa Johan flyttade dock till Lundsberg redan som 11-åring, vilket var det vanliga på den tiden.   

Innan elevernas uppvisning började hanns det med föräldramöte och tal av rektorn i skolan fina aula. Sen började middagen och showen med tema rock, vilket innebar att även föräldrarna svirade om i en mer passande utstyrsel.  

Vi bjöds på proffsig underhållning med dans och sång och även ett helt teaterstycke. Det var så roligt att se hur duktiga ungdomarna var och hur roligt det här måste vara för dem. Jag som gärna tar alla tillfällen att klä ut mig valde Alice Cooper som förebild, medan Lovisa satsade på Freddie Mercury. Det visade sig att fler valt samma idoler som förebild. Jättekul! 

Dagen efter var allt smink borttvättat och vi bjöds på vacker och stämningsfull sång i Lundsbergs kyrka. Sen blev det kyrkkaffe på elevhemmen.

Vi passade på att besökte skolans nya gymlokal Styrka. En av de fördelar som jag ser med skolan är just att Adrian blivit mycket mer aktiv med sport. Jag ska berätta mer om Lundsberg och om varför Adrian ville börja där, men det får bli i ett annat inlägg. 

På vägen hem åkte vi förbi ett stort fällt med hundratals svanar och gäss. Våren är här på riktigt, men nu ska jag packa ihop min utrustning och åka till ett slott för att fotografera julbilder till Gods & Gårdar . Vi hörs snart! 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *